سرطان هراسی یا ترس از ابتلا به سرطان ممکن است زمانی ایجاد شود که فردی به این بیماری مبتلا شده باشد یا شخص دیگری را که به سرطان مبتلا شده است بشناسد. در نگاه اول، درک این ترس آسان به نظر می رسد، ما دائما با اطلاعاتی در مورد یک سرطان تازه کشف شده یا احتمال این که چیزی در محیط ما باعث سرطان شود، مواجه می شویم و ترس از آن طبیعی است.
با این حال، زمانی که این ترس بسیار زیاد شود یا مانعی برای زندگی روزمره باشد، می تواند سرطان هراسی باشد که می تواند ناتوان کننده باشد. کارسینوفوبیا (یا ترس از سرطان) یک فوبیا ناخوشایند و بسیار واقعی است که افراد (یا حتی دوستان و بستگان افراد) را که مبتلا به این بیماری کشنده تشخیص داده شده اند، مبتلا می کند.
فهرست مطالب
ترس از سرطان فوبیا سرطان هراسی چیست؟
میزان بروز سرطان هراسی در مقایسه با چند دهه پیش که دانش در مورد سرطان و درمان آن کاملا محدود بود، اکنون کاهش یافته است. همان طور که گفته شد، بسیاری از مردان و زنان در سراسر جهان از اشکال شدید این فوبیای اضطراب اجتماعی رنج می برند.
بسیاری از ما از بیماری های کشنده ای که امروزه شایع هستند، به ویژه بیماری هایی مانند سرطان می ترسیم. اما در بیشتر موارد، چنین ترسی منطقی و حتی تا حدی طبیعی است. اما در افرادی که ترس شدید از سرطان دارند، این وضعیت آن ها را در حالت وحشت دائمی قرار می دهد که ممکن است بر عملکرد یا فعالیت های روزمره آن ها تاثیر بگذارد. سرطان هراسی همچنین می تواند منجر به آگورافوبیا شود، جایی که فرد به دلیل ترس از ابتلا به سرطان از ترک خانه خود امتناع می کند.
علل ترس از سرطان
ترس از سرطان (یا هر بیماری کشنده ای) اغلب به معنای ترس از دست دادن کنترل، درد و در نهایت مرگ است. علل معمول سرطان هراسی عبارتند از: ممکن است از یک بیمار بیوپسی یا ممکن است یکی از بستگان – دوست خود را دیده باشد که به دلیل آن رنج می برد یا می میرد.
بیشتر فوبیا ها همچنین «یاد می گیرند» به طور ناخودآگاه واکنش هایی را که مردم معمولا نسبت به سرطان دارند تقلید کنند. رسانه ها، فیلم ها، داستان ها و غیره مرتبط با سرطان نیز می توانند ترس عمیقی را القا کنند که می تواند با فوبیا هم مرز باشد. کودکان می توانند ترس از سرطان را از والدین و پدربزرگ ها و مادربزرگ ها یا واکنش های آن ها به این بیماری دریافت کنند.
علائم ترس از سرطان فوبیا
افراد مبتلا به سرطان هراسی به قدری از ابتلا به سرطان می ترسند به طوری که دائما به پزشک مراجعه می کنند تا از سلامتی خود مطمئن شوند. صرف فکر کردن به این بیماری می تواند باعث ایجاد یک حمله وحشت یا اضطراب شود که با علائم فیزیکی و روانی مشخص می شود. علائم جسمی شامل لرزش، عرق کردن، تجربه ضربان قلب سریع، احساس سرگیجه یا سبکی سر، غش، نفس کشیدن سریع، گریه یا جیغ زدن است.
بیشتر بخوانید: تفاوت استرس و اضطراب
علائم روانشناختی شامل افکار مرگ، تجربه از دست دادن کامل کنترل با ناتوانی در تشخیص واقعی و غیر واقعی است.
بیماران همچنین تمایل به نشان دادن علائم افسردگی دارند. بسیاری به سادگی امید خود را از دست می دهند یا نمی توانند از زندگی لذت ببرند. کوچک ترین علائم فیزیکی مانند سرفه یا سردرد کافی است تا آن ها را به سرعت نزد پزشک خود بفرستد تا مطمئن شود همه چیز خوب است.
افراد مبتلا به هراس از سرطان بسیار نگران هستند، به ویژه در مورد همسر یا فرزندان خود، که در صورت ابتلا به این بیماری چه کسی از آن ها مراقبت خواهد کرد. سرطان هراسی برای جلوگیری از سرطان بسیار تلاش می کنند و اغلب در مورد آن چه می خورند یا محصولاتی که استفاده می کنند حساس هستند. آن ها با کوچک ترین سوء ظن مبنی بر این که یک فرد «یک ماده سرطان زا» را به خانه خود آورده است عصبانی یا تحریک می شوند.
درمان سرطان هراسی
گزینه های درمانی زیادی برای غلبه بر ترس از فوبیای سرطان وجود دارد. برای درمان اضطراب و افسردگی، مشاوران اغلب مسکن ها یا دارو های ضد افسردگی را تجویز می کنند. به غیر از این ها، جلسات گفتگو درمانی و گروه درمانی نیز در کمک به مقابله با سرطان هراسی بسیار موثر است.
- هیپنوتیزم درمانی یکی دیگر از گزینه های محبوب برای درمان ترس از سرطان است. ثابت شده است که نتایج طولانی مدت را نشان می دهد و همچنین غیر تهاجمی و ایمن است. هیپنوتیزم اریکسون شکل پیشرفته ای از هیپنوتیزم درمانی است که به طور غیرمستقیم پیام هایی را از طریق داستان ها یا استعاره ها به بیماران تحلیلی تر با ترس شدید از سرطان ارسال می کند.
- درمان NLP یا برنامه نویسی عصبی زبانی روش مدرن دیگری برای درمان انواع فوبیا است. این درمان به برنامه ریزی مجدد ذهن ناخودآگاه کمک می کند تا فرآیند فکر را تغییر دهد تا فرد دوباره یاد بگیرد که از سرطان نترسد.
- درمان شناختی رفتاری (CBT) می تواند برای اختلالات مرتبط با اضطراب مانند فوبیا، با نتایج موفقیت آمیز طولانی مدت بسیار موثر باشد. این درمان به بیماران کمک می کند تا آگاهی و درک خود را از نقشی که افکار، باور ها و احساسات آن ها در ترس آن ها بازی می کند افزایش دهند و به آن ها کمک می کند راه های مثبتی برای مقابله پیدا کنند. درمان شناختی رفتاری ممکن است با دارو های اختلال اضطراب نیز تقویت شود که در بسیاری از افراد بسیار موثر بوده است.
- یکی دیگر از برنامه های درمانی موثر برای فوبیایی مانند سرطان هراسی، درمان واقعیت مجازی است. این درمان با تکنولوژی بالا به بیماران این فرصت را می دهد تا با ایمنی و حریم خصوصی بیشتر و اضطراب کم تر، رفتار درمانی شناختی را امتحان کنند.
سرطان هراسی یک فوبیا ناخوشایند قابل درمان است. کسانی که با آن زندگی می کنند می دانند که چگونه می تواند بر زندگی روزمره آن ها تاثیر منفی بگذارد. با این حال، با گزینه های درمانی مانند هایفوتراپی یا NLP قطعاا می توان بر آن غلبه کرد تا کنترل زندگی و شادی خود را دوباره به دست آورد.
با این مطلبتون به صورت کامل فهمیدم پذیرش جویی چیه ممنون از شما
سلام ممنون از مطلب جامعتون
خیلی مطالب خوبی دارید