ناتوانی یادگیری کاهش توانایی فکری و دشواری در فعالیت های روزمره است برای مثال کار های خانه، معاشرت یا مدیریت پول که برای تمام زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. یادگیری افراد دارای ناتوانی یادگیری بیشتر طول می کشد و ممکن است برای توسعه مهارت های جدید، درک اطلاعات پیچیده و تعامل با افراد دیگر نیاز به حمایت داشته باشند.
فهرست مطالب
انواع مختلف اختلالات یادگیری
انواع مختلفی از ناتوانی یادگیری وجود دارد که می تواند خفیف، متوسط، شدید یا عمیق باشد. در همه موارد ناتوانی یادگیری مادام العمر است. تشخیص ناتوانی یادگیری خفیف می تواند دشوار باشد زیرا فرد اغلب به خوبی با دیگران ترکیب می شود و می تواند با اکثر وظایف روزمره کنار بیاید. با این حال، آن ها ممکن است در زمینه های دیگر زندگی خود مانند پر کردن فرم ها نیاز به حمایت داشته باشند.
افراد مبتلا به ناتوانی یادگیری شدید یا ناتوانی یادگیری عمیق و چندگانه (PMLD)، به مراقبت و حمایت بیشتری در زمینه هایی مانند تحرک، مراقبت شخصی و ارتباطات نیاز دارند. افراد مبتلا به ناتوانی یادگیری متوسط نیز ممکن است در این زمینه ها به حمایت نیاز داشته باشند، اما نه قطعا.
برای هر والدینی، بزرگ ترین نگرانی سلامتی فرزند و آینده او خواهد بود. به عنوان والدین، می توانید با تشویق فرزندتان و دریافت حمایت مناسب برای غلبه بر چیز هایی که برایشان دشوار است، به او کمک کنید. هر کودک فردی با نیاز های خود است، اما با حمایت مناسب کودکان دارای ناتوانی یادگیری می توانند زندگی رضایت بخشی را به روشی که انتخاب می کنند داشته باشند.
چه چیزی می تواند باعث اختلال یادگیری شود؟
ناتوانی یادگیری زمانی رخ می دهد که مغز هنوز در حال رشد است (قبل، حین یا بلافاصله پس از تولد). چندین چیز می تواند باعث اختلال یادگیری شود. قبل از تولد ممکن است برای سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) اتفاقاتی بیفتد که باعث ناتوانی در یادگیری شود.
اگر مادر در دوران بارداری دچار حادثه یا بیماری شود یا اگر جنین متولد نشده دارای ژن های خاصی باشد، ممکن است کودکی با ناتوانی یادگیری به دنیا بیاید. ژن ها مواد شیمیایی در بدن ما هستند که حاوی اطلاعاتی درباره ما هستند، مانند ظاهر ما.
اگر در هنگام زایمان اکسیژن کافی دریافت نکند، به سرش ضربه وارد کند یا خیلی زود به دنیا بیاید، ممکن است با ناتوانی یادگیری متولد شود. پس از تولد، ناتوانی یادگیری می تواند ناشی از بیماری های اولیه دوران کودکی، تصادفات و تشنج باشد.
تشخیص اختلال یادگیری
اختلالات یادگیری به طور سنتی با انجام دو آزمون و مشاهده اختلاف قابل توجه بین نمرات آن ها تشخیص داده می شود. این آزمون ها یک تست هوش (یا IQ) و یک آزمون پیشرفت استاندارد (خواندن، نوشتن، حساب) هستند.
بیشتر بخوانید: دوران کودکی چگونه و چه زمانی به پایان می رسد ؟
نشانه های اختلال یادگیری در کودکان
هر چه زود تر بتوانید ناتوانی یادگیری را پیدا کنید و درمان کنید، بهتر است. متاسفانه، معمولا تا زمانی که کودک در مدرسه نباشد، ناتوانی های یادگیری تشخیص داده نمی شود. اگر متوجه شدید که فرزند تان مشکل دارد، با معلم یا مشاور فرزند تان در مورد ارزیابی ناتوانی یادگیری صحبت کنید. ارزیابی ممکن است شامل یک معاینه پزشکی، بحث در مورد سابقه خانوادگی و تست عملکرد فکری و مدرسه باشد.
اختلال یادگیری در بزرگسالان
ناتوانی های یادگیری، ناتوانی های عصبی هستند که بر پردازش اطلاعات تاثیر می گذارند. آن ها ممکن است بر نحوه یادگیری، درک، برقراری ارتباط و به خاطر سپردن اطلاعات تاثیر بگذارند. بزرگسالان مبتلا به LD ممکن است با ناتوانی خود به دنیا آمده باشند یا ممکن است در اواخر زندگی به آن مبتلا شده باشند.
مطلب مرتبط: کنترل خشم چیست؟
نه یک نوع اختلال یادگیری وجود دارد و نه یک نمایه برای بزرگسالان دارای ناتوانی یادگیری. الگوهای مختلفی از مشکلات وجود دارد. برای مثال، یک بزرگسال ممکن است ناتوانی جدی در خواندن داشته باشد، در حالی که دیگری ممکن است بتواند به اندازه کافی بخواند، اما قادر به انتقال افکار به صورت نوشتاری نباشد یا در ریاضیات مشکل داشته باشد.
برخی از بزرگسالان مبتلا به LD در کنترل خود، درک مناسب موقعیت های اجتماعی و کنار آمدن با افراد دیگر مشکل خواهند داشت. اختلالات یادگیری به هوش پایین مربوط نمی شود. در واقع، بیشتر افراد مبتلا به ناتوانی های یادگیری، هوش متوسط تا بالا تر از حد متوسط دارند، اما تاثیر این ناتوانی ممکن است توانایی آن ها را برای عملکرد خوب در مدرسه، خانه یا محل کار مختل کند.
تمرین های اختلال یادگیری
رایج ترین روش درمان ناتوانی های یادگیری، آموزش ویژه است. یک معلم یا دیگر متخصص یادگیری می تواند به فرزند شما کمک کند تا مهارت های خود را با تکیه بر نقاط قوت و یافتن راه هایی برای جبران نقاط ضعف بیاموزد. مربیان ممکن است روش های تدریس خاصی را امتحان کنند، تغییراتی در کلاس درس ایجاد کنند یا از فناوری هایی استفاده کنند که می تواند به نیاز های یادگیری کودک شما کمک کند. برخی از کودکان نیز از مربیان یا متخصصان گفتار یا زبان کمک می گیرند.
کودک مبتلا به ناتوانی یادگیری ممکن است با عزت نفس پایین، نا امیدی و سایر مشکلات دست و پنجه نرم کند. متخصصان سلامت روان می توانند به کودک شما کمک کنند تا این احساسات را درک کند، ابزار های مقابله ای را توسعه دهد و روابط سالمی ایجاد کند. اگر فرزند شما به بیماری دیگری مانند ADHD مبتلا باشد، برای آن بیماری نیز نیاز به درمان دارد.
سخن آخر
در این مقاله با اختلال یادگیری، انواع آن، دلایل ابتلا به آن و تمرین های مناسب اختلال یادگیری را ذکر کردیم. در صورتی که فرزند شما دارای علائم اختلال یادگیری است، هرچه زود تر به یک مشاور مجرب در این زمینه مراجعه کنید.
در صورت داشتن هرگونه سوال می توانید در کامنت ها سوالات خود را بازگو کنید.
دیدگاهتان را بنویسید