تاریخ امروز :21 مهر 1403
انواع عزت نفس

انواع عزت نفس

عزت نفس به احساسی گفته میشود که فرد به وسیله آن خود و اعتبار خود را تایید میکند و هرچه این احساس بیشتر باشد فرد زندگی شاد و موفق تری خواهد داشت. البته باید توجه داشته باشیم که دست یابی به عزت نفس بدون درک آن امکان‌پذیر نیست و ممکن است گاهی وقت ها به اشتباه این حس به غرور بیش از اندازه و تکبر دچار شوند

افرادی که عزت نفس دارند برای خود ارزش قائل هستن و برای همین با افکار و اعمال بیهوده به جسم و روان خود آسیب نمیزنند امروز در سایت روانکده قصد داریم که بیشتر به راه های تقویت عزت نفس و انواع آن بپردازیم باما در ادامه همراه باشید.

دلایل اهمیت عزت نفس

عزت نفس به دلیل اینکه در تصمیمات فرد بسیار تاثیر دار میتواند روی شکست ها و موفقیت های فرد نیز بسیار تاثیر دارد برای همین است که عزت نفس موضوعی مهم به شمار می‌رود عزت نفس باعث میشود که انسان حس خوب به خود اعمال خود داشته باشد و بتواند با جلوگیری از ملامت خود باعث شکوفایی فرد شود.

مدل های مختلف عزت نفس

به طور کلی، دو نوع عزت نفس وجود دارد که عبارتند از:

عزت نفس متورم

از افراد خود را بالاتر و بهتر از دیگران میدانند و نمیتوانند به حرف هیچکس. گوش دهد، این افراد همیشه درمان سرزنش مژده و آنها را بی ارزش میدانند این عمل باعث میشود که این افراد روابط خود را یکی پشتی سر دیگری از دست خواهند داد این افراد همیشه ترس طرد شدن و شکست خوردن دارند به همین دلیل است که نمیتوانند رفتار های خود را تغیر دهند.

انواع عزت نفس

بیشتر بخوانید: شخصیت INTP چیست؟

عزت نفس بالا

عزت نفس بالا باعث میشود فرد برای خودش ارزش لازم و کافی را لازم داشته باشد

دلایل عزت نفس

  • نداشتن نگرانی درباره قضاوت دیگران
  • آماده بودن برای پذیرش چالش‌های مختلف و یادگیری موضوعات جدید
  • احساس رضایت از زندگی

عزت نفس ارزیابی کلی فرد از ارزش یا ارزش خود است. نقش مهمی در بهزیستی کلی ما دارد و بر افکار، احساسات و رفتارهای ما تأثیر می گذارد. عزت نفس را می توان بر اساس عوامل مختلفی مانند سطح ثبات، منبع و درجه تحریف به انواع مختلفی دسته بندی کرد. در این مقاله به انواع مختلف عزت نفس می پردازیم.

اعتماد به نفس بالا

عزت نفس بالا با درک مثبت از خود، اعتماد به توانایی های خود و احساس قوی ارزشمندی مشخص می شود. افرادی که عزت نفس بالایی دارند عموماً خوش بین هستند، دیدگاه مثبتی به زندگی دارند و به توانایی خود برای رسیدن به اهداف خود باور دارند. آنها از شکست نمی ترسند و شکست آنها را از تلاش مجدد منصرف نمی کند.
عزت نفس بالا برای سلامت روانی و عاطفی فرد مفید است. این به افراد کمک می کند تا با استرس کنار بیایند، روابط را بهبود بخشد و انعطاف پذیری را افزایش دهد. افرادی که عزت نفس بالایی دارند، بیشتر از خود مراقبت می کنند، تصمیمات بهتری می گیرند و خودکنترلی بهتری دارند.

انواع عزت نفس
عزت نفس پایین

عزت نفس پایین برعکس عزت نفس بالاست. افرادی که عزت نفس پایینی دارند، تصور منفی از خود و توانایی هایشان دارند. آنها فاقد اعتماد به نفس هستند، به ارزش خود شک دارند و نسبت به دیگران احساس حقارت می کنند. آنها بیشتر احتمال دارد که اضطراب، افسردگی و سایر مسائل مربوط به سلامت روان را تجربه کنند.
عزت نفس پایین می تواند نتیجه عوامل زیادی از جمله تجربیات دوران کودکی، مقایسه اجتماعی و انتظارات غیر واقعی باشد. همچنین می تواند نشانه ای از اختلالات سلامت روان مانند افسردگی، اضطراب و اختلال شخصیت مرزی باشد.

عزت نفس پایدار

عزت نفس پایدار به ارزیابی کلی فرد از خود اشاره دارد که در طول زمان ثابت می ماند. افراد با عزت نفس پایدار، درک واقع بینانه ای از نقاط قوت و ضعف خود دارند و اجازه نمی دهند رویدادها یا شرایط بیرونی بر ارزش خود تأثیر بگذارد.

4.3/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *