اگر بخواهیم به الگویی از مشروبات الکولی اشاره کنیم می توانیم از اعتیاد به مشروب نام ببریم. فردی که می نوشد و مصرف می کند کم کم کنترل در نوشیدن مشروب را از دست می دهد. همچنین با نوشیدن زیاد این مورد فرد دچار سرخوشی حداکثر می شود در نتیجه زمانی که نوشیدن را کنار می گذارد، علائمی را دچار می شود که می توان متوجه شد که فرد مشروب می خورد یا خیر. در ادامه این مطلب با روانکده همراه باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم.
فهرست مطالب
اعیتاد به مشروبات الکلی
یکی از بیماری هایی جوز دسته پیش رونده ها به حساب می آید می توان به مشروبات الکلی اشاره کرد. یعنی اثراتی که مشروبات روی بدن انسان می گذارد رفته رفته بیشتر می شود. هر چه قدر نیاز به نوشیدن در فرد افزایش می یابد به طبع آن تهیه و مصرف آن نیز در اولیت بالایی قرار می گیرد.
یک اختلال خفیف در اثر مصرف مشروبات الکلی می تواند شدت یابد و مشکلات بزرگتری را ایجاد کند.
علائم ظاهری مصرف کننده الکل
شادی و خوشحالی معمولاً بیش از حد از علائم و نشانه های افرادی است که الکل مصرف می کنند. اما در برخی موارد، رفتار او آنچنان نشان دهنده نیست و مانند افراد عادی دیگر به نظر می رسد یکی از بارزترین نشانه های مصرف الکل یا مشروب ، ضعف حافظه و تصمیم گیری و عدم تمرکز است.
حافظه مصرف کننده به سرعت تحت تأثیر قرار می گیرد و ممکن است به زودی از تصمیم هایی که می گیرد پشیمان شود چون الکل بیشتر روی روان فرد تاثیر می گذارد و اعتیادی که به وجود می آورد اعتیاد روانی است.
مطلب مرتبط: علائم افسردگی شدید در مردان
بعد از مصرف، الکل وارد خون می شود و توسط خون به مغز پمپاژ می شود.مغز سرعت انتشار و نمایان کردن اثرات مشروب را سریع تر می کند و به آن سرعت می بخشد و ممکن است فرد در ابتدا احساس راحتی زیادی کند..
اما لازم به ذکر است علائمی که الکل از خود بروز می دهد به بعضی از ویژگی ها همچون مقدار مصرف، بازه زمانی مصرف، جنسیت، وزن و…بستگی دارد.
عوارض مشروبات الکلی
بعد از این که الکل در بدن پخش شد. سیستم دفاعی بدن به کار می افتد و سعی می کند سموم موجود در الکل را از بین ببرد. اما به دلیل موجود بعضی از مواد شیمیایی در الکل سبب ایجاد واکش هایی در عروق و مغز می شود که نتیجه آن خماری شدن فرد است .
که این خماری شدن خودش هم علائمی دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد
- سردرد
- اسهال
- حالت تهوع
- خستگی
- طپش نامنظم قلب
- خشکی دهان و چشم
- مشکل در تمرکز
- بی قراری
عوارض طولانی مدت مشروبات الکلی
- مشکلات کبدی
- ابتلا به پانکراتیت
- آسیب به عضله قلب
- سایر مشکلات قلبی عروقی
- التهاب اعصاب محیطی
- زخم معده
- التهاب لوزالمعده
- انواع سرطان
- اختلال در عملکرد سیستم ایمنی
- پوکی استخوان
- آسیب مغزی
- کاهش جذب ویتامین
- مشکلات بهداشت روان مانند اضطراب و افسردگی
مطلب مرتبط: افسردگی در نوجوانان
بیشتر بخوانید: قرص آرامبخش و ضد استرس
علائم رفتاری مصرف کننده الکل
پیش تر در باره علادم ظاهری فردی که مشروب مصرف کرده را مورد بررسی قرار دادیم اما در این بخش می خواهیم به علائم رفتاری آن بپردازیم.
اختلالات روانی در اعتیاد به الکل بیماری است که بر جنبه های روحی ، عاطفی و جسمی فرد تأثیر می گذارد. بسیاری از علائم برجسته الکلیسم شامل تغییر در رفتار است. خانواده و دوستان نیز ممکن است متوجه علائم هشدار دهنده نشوند. افرادی الکل مصرف کرده اند و مصرف می کنند انکار می کنند و اگه مشکلی هم داشته باشند آن را گردن نمی گیرند.
معتادان به الکل احتمالاً زمان زیادی را بین حالت بیداری و خماری می گذرانند و رفتار آن ها معمولا رابطه مستقیمی با بر طرف شدن وابستگی آن ها به الکل دارد. مصرف الکل سبب اختلالات اضطرابی و پرخاشگری و گوشه گیری در بیمار می شود. مصرف الکل می تواند منجر به افسردگی شدیدی شود. در حقیقت ، نوشیدن طیف گسترده ای از اختلالات و مشکلات سلامت روان را به وجود می آورد و امکان دچار شدن فرد به آن افزایش میابد.
الکل حافظه کوتاه مدت را مختل می کند. به گونه ای که مصرف بیش از حد سبب می شود فرد مصرف کننده شب گذشته را به کلی فراموش کند و آن را به خاطر نیاورد. در پایان ، ممکن است این مشکلات موقتی تبدیل به مشکلات دائمی شود و همیشه ماندگار شود. از سایر مشکلات ناشی از مصرف الکل می توان به مواردی همچون اختلالات جنسی مانند اختلال نعوظ در مردان اشاره کرد.
تاثیر مشروب در روانشناسی
الکل بر عملکرد مغز، خلق و خو، تفکر و رفتار تأثیر می گذارد که به همین دلیل الکل و مشروبات الکلی را می توان جزو بیماری های روانی نیز حساب کرد .
برای بسیاری از افرادی که می نوشند، آبجو، شراب، عرق، و ودکا سرگرمی و سر خوشی بی نظیری را برای آن ها فراهم می کند. اما این تازه شروع کار است. الکل به سیستم عصبی آسیب می رساند و به راحتی رفتار را تغییر می دهد. در برخی موارد، منجر به درد عاطفی و آسیب جسمی می شود که سبب بروز پریشانی و ناراحتی زیادی می شود
مطلب مرتبط: مهم ترین علائم افسردگی
روش های درمان اعتیاد
اعتیاد به الکل مانند اکثر اعتیاد های دیگر قابل درمان است و با پیشرفت علم و فناوری رفته رفته راه و روش های درمان افزایش می یابد اما اولین قدم در حوزه ترک اعتیاد تمایل صادقانه به ترک مشروب است.
بعد از آن باید مرحله سم زدایی و خماری از الکل شروع شود که مشکلات جسمی و روحی متعددی را با خود به همراه می آورد. اما بعد از پایان این مراحل که معمولا به آن مرحله توان بخشی هم می گویند. رفته رفته با زندگی روزمره خو می گیرد و به آن عادت می کند
نتیجه گیری
در این مقاله درباره عرق و مشوربات الکلی صحبت کردیم و مواردی را بیان کردیم که به راحتی می توان فهمید که فرد مشروب مصرف کرده است یا خیر. نظر شما در این باره چیست آیا در دور اطراف شما فردی وجود دارد که مشروبات الکلی مصرف کرده باشد؟ نظرات و تجربیات خودتان در علیرضا نیکنم با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
مقاله کامل و جامعی بود ممنون از شما
سلام مقاله خوب و جامعی بود ای کاش چند مورد هم از علایق افراد باهوش رو ذکر میکردید تا بهتر متوجه بشیم که چقدر باهوش هستیم یا نیستیم ممنونم از سایت خوب گام برتر