فرهنگ های جمع گرا بر نیازها و اهداف گروه به عنوان یک کل بر نیازها و خواسته های هر فرد تأکید دارند. در چنین فرهنگ هایی، روابط با سایر اعضای گروه و ارتباط متقابل بین افراد، نقش اساسی در هویت هر فرد ایفا می کند. در ادامه با روانکده همراه باشید تا شما را با با مفهوم فرهنگ جمع گرایانه آشنا کنیم.
فهرست مطالب
فرهنگ جمع گرایانه
جمع گرایی در تضاد با فردگرایی است که در آن نیازهای شخصی اولویت دارند. در فرهنگهای جمع گرا، افرادی خوب در نظر گرفته میشوند که سخاوتمند، کمک کننده، قابل اعتماد و توجه به نیاز های دیگران باشند. این در تضاد با فرهنگ های فردگرا است که اغلب بر ویژگی هایی مانند جرات ورزی و استقلال تأکید بیشتری می کنند.
ویژگی های فرهنگ های جمع گرا
از جمله ویژگی های فرهنگ های جمع گرا عبارتند از:
- افراد خود را در ارتباط با دیگران تعریف می کنند (مثلاً «من عضوی از… هستم»).
- برای جلوگیری از درگیری یا خجالت احتمالی، ارتباطات اغلب غیرمستقیم تر است.
- وفاداری گروهی تشویق می شود.
- تصمیمات بر اساس بهترین تصمیم برای گروه است.
- سازش زمانی مورد علاقه است که تصمیمی برای دستیابی به سطوح بیشتری از صلح اتخاذ شود.
- کار گروهی و حمایت از دیگران ضروری است.
- بر اهداف مشترک بیشتر از اهداف فردی تأکید می شود.
- حقوق خانواده ها و اجتماعات مقدم بر حقوق افراد است.
فردگرایی در مقابل جمع گرایی
فرهنگ های جمع گرا معمولاً در مقابل فرهنگ های فردگرا قرار می گیرند. جمع گرایی بر اهمیت جامعه تأکید می کند، در حالی که فردگرایی بر حقوق و نگرانی های هر فرد متمرکز است. در جایی که وحدت و ایثار یا نوع دوستی از ویژگی های ارزشمند فرهنگ های جمع گرا هستند، استقلال و هویت شخصی در فرهنگ های فردگرا ترویج می شود.
این تفاوت های فرهنگی فراگیر هستند و می توانند بر بسیاری از جنبه های نحوه عملکرد جامعه تأثیر بگذارند. اینکه مردم چگونه خرید می کنند، لباس می پوشند، یاد می گیرند و تجارت می کنند، همگی می تواند تحت تأثیر فرهنگ جمع گرا یا فردگرایانه باشند.
تأثیر جمع گرایی
فرهنگهای جمعی به روشهای مختلف بر افراد درونشان تأثیر می گذارند.
افرادی که در فرهنگ های فردگرا هستند ممکن است خود را بر اساس ویژگیهای شخصیتی توصیف کنند کسانی که از فرهنگهای جمعگرا هستند به احتمال زیاد خود را در روابط اجتماعی بسیار خوبی میبینند.
تحقیقات نشان می دهد که فرهنگ های جمع گرا با تحرک کم رابطه ای مرتبط هستند، اصطلاحی برای توصیف فرصت های افراد در یک جامعه برای ایجاد روابط با افراد مورد نظرشان است.
تحرک رابطه ای کم به این معنی است که روابط افراد با ثبات، قوی و طولانی مدت است. این روابط معمولا به دلیل عواملی مانند خانواده و منطقه جغرافیایی شکل می گیرد تا انتخاب شخصی .
در فرهنگ جمع گرا، ایجاد روابط با افراد جدید سخت تر است، تا حدی به این دلیل که به طور کلی ملاقات با آنها دشوارتر است. غریبه ها در فرهنگ جمعی بیشتر از فرهنگ های فردگرا غریبه می مانند.
به طور متناقض، این بدان معنی است که افراد در فرهنگ های فردگرا، تلاش و انرژی بیشتری را صرف حفظ فعالانه روابط نزدیک می کنند، اغلب از طریق افزایش خودافشایی و صمیمیت بیشتر.
بیشتر بخوانید: آیا قهوه میتونه استرس بیاره؟
برخلاف فرهنگ های جمع گرایانه که در آن ها روابط پایدار بیشتر مورد انتظار است، روابط در فرهنگ های فرد گرایانه شکننده تر است. مردم باید تلاش بیشتری برای حفظ این روابط داشته باشند.
تفاوت های فرهنگی نیز بر انگیزه برجسته شدن یا همخوانی با بقیه افراد گروه تأثیر میگذارد. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که در فرهنگ جمع گرایانه، افرادی که یک بررسی آنلاین ارسال می کنند، کمتر بر خلاف میانگین رتبه بندی یا ابراز احساسات در بررسی خود هستند.
انطباق نیز در صنایع خاصی ظاهر می شود. طبق تحقیقات منتشر شده در مجله رشد اقتصادی، نوادگان گروههای کشاورزی پیش از صنعتی تمایل به فرهنگ های جمع گرایانه دارند و در مشاغل معمولی تر به جای ایجاد نوآوری کار می کنند.
مشکلات بالقوه جمع گرایی
برخی از اشکالات بالقوه فرهنگ های جمعی وجود دارد. که اضطراب اجتماعی یکی ازاین مشکلات به شمار می روند.
تحقیقات نشان می دهد که فرهنگ های جمع گرایانه ممکن است رفتارهایی از نظر اجتماعی پرخاشگر و گوشه گیر را پرورش دهند. در یک مطالعه، دانشآموزان از فرهنگهای آسیایی (جمع گرا) سطوح بالاتری از اضطراب اجتماعی را نسبت به دانشجویان فرهنگهای اروپایی (فردگرا) نشان دادند.
با این حال، ممکن است ارزش های جمع گرایانه به تنهایی به این امر کمک نکنند. پس از تجزیه و تحلیل داده ها، محققان پیشنهاد کردند که برخی از افزایش اضطراب را می توان به دانش آموزان آسیایی آمریکایی نسبت داد که در تشخیص و خواندن احساسات مشکل بیشتری دارند.
افراد در فرهنگ های جمع گرا تمایل بیشتری به در میان گذاشتن مشکلات شخصی خود با دوستان خود دارند. تحقیقات نشان می دهد که آنها همچنین در هنگام به اشتراک گذاشتن دانش خود در محیط کار محتاط هستند (حتی زمانی که به صورت گروهی کار میکنند)، اغلب فقط در صورتی که انگیزه داشته باشند این کار را انجام می دهند.
مردم اغلب به دنبال چیزی هستند که به عنوان حمایت اجتماعی ضمنی شناخته می شود. این شامل گذراندن زمان با افراد حامی است بدون اینکه واقعاً در مورد منبع استرس صحبت کنید یا به آن توجه کنید.
برای داشتن اطلاعات بیشتر در رابطه با شاخص های توسعه فردی کلیک کنید.
کلام آخر
ما در این مطلب از روانکده به برسی موضوع فرهنگ جمع گرایانه چیست ؟ پرداختیم امیدواریم این مطلب از سایت روانکده همانند دیگر مطالب سایت برای شما عزیزان مفید واقع گردد. همچنین شما می توانید نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید